• wijnboeren01.jpg
  • wijnboeren02.jpg
  • wijnboeren03.jpg

  

 Quinta de Gomariz

Quinta de Gomariz

Quinta de Gomariz ligt in de Vale do Ave subregio, het hart van de Vinho Verde, tussen de steden Porto en Braga. De wijngaarden (ongeveer 17 hectare) hebben uitstekende eigenschappen voor de productie wijnen met een hoge kwaliteit: een vruchtbare bodem en een onbeschutte ligging.

 Meer informatie -->

Wijnhuis  Jean Claude Gueth

Het wijnhuis Jean Claude Gueth uit Gueberschwihr produceert rode, witte en rosé wijnen uit de druivensoorten Sylvaner, Pinot-Blanc, Muscat, Riesling, Tokay, Pinot-Noir en Gewürztraminer. De ranken staan op grond van voornamelijk kalk en klei. Daardoor kenmerken hun wijnen zich door een rijk aroma.

Meer informatie -->

Jean Claude Gueth

 Weingut Borst

Weingut Borst

Het wijnhuis, 7 hectare wijngaard in Nordheim in het Frankenland, bestaat sinds 1920. Nu is het in handen van de 6e generatie Borst. Voor hun wijnen gebruiken ze de druivensoorten Silvaner, Muller Thuergau, Riessling, Scheurebe, Bacchus, Regent, Domina en Spätburgunder. Van oudsher worden deze wijnen ook gebotteld in karakteristieke ‘Bocksbeutels’.

 Meer informatie -->

Wijnhuis PiccininiVini D.O.C.

Dit Italiaanse wijnhuis produceert al sinds de zestiger jaren witte, rode, rosé wijnen en spumante. Zij gebruiken de druivensoorten Riesling Renao en Pinot-Noir voor hun wijnen die fruitig zijn en een intense geur hebben.

Meer informatie -->

PiccininiVini D.O.C.

 

Winery & Herbs

Winery & Herbs in Schijndel heeft een wijngaard in de vorm van het Labyrint van Chartres met 845 stokken op 3.000 m2. Men werkt met minder ziektegevoelige rassen die een goede groeikracht hebben. Hoofdrassen rood zijn: Regent, Rondo, Marchal Foch. Witte rassen: Phoenix, Pallentina (Muskaatdruif), Johanitter, Solaris en Serval Blanc, Aurore en Bianca.

 Meer informatie -->

Clos de la Porte Toyer

Het wijnhuis is gevestigd in Valançay, Selles sur Cher in de Loirevallei van Frankrijk. De inmiddels 3e generatie Toyer produceert onder de naam Clos de la Porte Toyer drie wijnsoorten: wit, rood, rosé en mousserend. Voor hun wijnen gebruiken zij de druivensoorten Gamay, Pinot-Noir, Cot, Sauvignon en Chardonnay.

Meer informatie -->

Clos de la Porte Toyer

 Knewitz

Knewitz

Het familiebedrijf Knewitz, Rheinhessen, maakt karaktervolle wijnen en zijn opgenomen in Duitsland's belangrijkste ranglijsten: "Eichelmann Deutschlands Weine" en "Gault Milau". Hun druivensoorten zijn o.a. Silvaner, Spät- en Weissburgunder, St. Laurent, Dornfelder, Sauvignon Blanc, Portugieser en Riesling.

 Meer informatie -->

Fair Trade

Zuid-Afrika brengt ons heerlijke en bekroonde Fair Trade wijnen met als basis de druivensoorten Shiraz, Chardonnay, Chenin Blanc en Merlot Pinotage. Alles via de Wereldwinkel.

Meer informatie -->

Fairtrade

 Campo-Marino

Luccarelli

CampoMarino

In 2008 bundeleden enkele gepassioneerde wijnbouwers hun krachten om het beste te halen uit hun oude wijnstokken en het fantastische terroir.

Locatie:
Het platteland bij Sava in het Noorden van het Salenijns schiereiland. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen. Het klimaat kent hoge temepraturen en weinig regen.

Van dezelfde coöperatie komt ook een Luccarelli Negromaro. 100 procent Negromaro.

Classificatie:
I.G.T. Salento

 Meer informatie -->

Anakena

Wijnhuis Anakena in Alto Cachapoal, aan de voet van de Andes in Chili, maakt elegante en innovatieve nieuwe wereld wijnen. Druivenrassen, afhankelijk van de locatie van de verschillende wijngaarden, zijn Viognier, Carmenere, Cabernet Sauvignon, Sauvignon-Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Syrah en Carmenere.

Meer informatie -->

Anakena

 La Riojana

La Riojana

Vinedos De La Posada in de Argentijnse provincie La Riojais is een grote Coöperatie en levert een Fair Trade wijn van niveau: Bio Malbec Torrentes via de Wereldwinkel.

 Meer informatie -->

Bodrumi I Vjeter

Bodrumi I Vjeter was oorspronkelijk coöperatie maar sinds 2006 een zelfstandig wijnhuis uit Rahovec in Kosovo. Het brengt witte en rode wijnen naar Nederland op basis van 100 procent Chardonnay (wit) en 100 procent Vranac (rood). Verder heeft men aangeplant Merlot, Pinot Noir en Riesling.

Meer informatie -->

Bodrumi-Vjeter

 Podum-Aleksandrovi

Podrum Aleksandrovic

De opnieuw geïntroduceerde Trijumf wijnen van dit huis hebben succes. Men bezit op dit moment 72 Hectare wijngaarden, allemaal in Vinca, in de Oplenac.

Wijnregio:
Šumadija-Groot Morava regio (centraal Servië)

 Meer informatie -->

Botunjac

Op het familielandgoed Vinogradi Botunjac, in Donje Zleginje, regio Zupa, ten Zuiden van Belgrado, worden unieke wijnen geproduceerd. Op de 2 hectare wijngaarden worden maar 3 druivenrassen verbouwd: Riesling, Pinot Noir en Jagoda.

Meer informatie -->

Botunjac

 Temet

Temet

Wijnhuis Vinarija Temet is gevestigd in Lozovik, in de wijnregio: Šumadija-Groot Morava (centraal servië). Men gebruikt de druivensoorten Syrah, Cabernet Sauvignon, Tamjanika, Smederevka, Morava en Prokupac.

 Meer informatie -->

Andrija

Podrum Andrija uit Citluk-Paoca, wijnregio Mostarsko Vinogorje, in Herzegovina. Dit eeuwenoude familiebedrijf bezit ongeveer 80 hectare aan wijngaarden. Men heeft gekozen voor de aanplant met de autochtone Zilavka en Blatina druiven (ongeveer 90 procentt), aangevuld met enige internationale soorten.

Meer informatie -->

Andrija 

Vukoie

Vukoje

Podrumi Vukoje uit Trebinje, in de wijnregio Trebinsjsko Vinogorje, in het Zuiden van Bosnië-Herzegovina, beschikt over 22 hectare wijngaard. 20 hectare in Trebinje met blauwe en internationale druivenrassen en 2 hectare in Usce, de keizerlijke wijngaard, met alleen de Zilavka druif. 

 Meer informatie -->

Vinogradi Nuic

Vinogradi Nuic, in de plaats Ljubuški-Crnopod in de wijnregio Mostarsko Vinogorje van Bosnië-Herzegovina, verbouwt de autochtone Zilavka en Blatina druiven op 7 hectare. De karst ondergrond en het mediterrane klimaat zorgen voor uitstekende omstandigheden. Hun wijnen zijn te bestempelen als typische Zuid Europese wijnen, een volle body met complexe aroma's.

Meer informatie -->

Nuic 

Route-Du-Sud

Route Du Sud

Val D'Orbieu is een van de grootste wijncoöperaties van Frankrijk. 40 jaar geleden gestart op basis van samenwerking, ethiek en excellentie. Men is gevestigd in Narbonne. Hun wijnen nemen u mee terug naar de jaren zestig van de vorige eeuw toen de Languedoc-Roussilon net bekend werd als nieuwe en uitdagende vacantiebestemming met een rijke wijncultuur. 

 Meer informatie -->

Home     Wijnmarkt     Wijnboeren     Sponsors     Contact

Internationale Wijnmarkt Heeswijk, sfeervol en Bourgondisch