• Kosovo-slider.jpg

  

Kosovo

De geschiedenis van de wijnbouw in Kosovo gaat meer dan 2000 jaar terug, wanneer de oude Grieken de wijnbouw introduceren. Het uiteenvallen van Joegoslavië en de daarmee gepaard gaande oorlogen, hebben de wijnbouw in de jaren ’90 van de vorige eeuw weer terug gebracht naar bijna niets. Vanaf het moment dat de rust enigszins terugkeerde is men direct weer begonnen met het verbouwen van druiven en de productie van wijn.

Waar vroeger alleen massaal bulkwijnen werden geproduceerd, heeft een aantal wijnhuizen in de Rahovec vallei zich de afgelopen jaren serieus toegelegd op de
productie van (hoge) kwaliteitswijnen. De Rahovec vallei profiteert van een continentaal klimaat met warme zomers en gemiddeld 270 zonnige dagen per jaar.

In tegenstelling tot vroeger tijden, waarin alleen autochtone druivenrassen werden aangeplant zoals Vranac, Prokupac en Semendria, worden nu, naast deze rassen vooral Gamay, Chardon-nay, Riesling, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir aangeplant.  

Streek                                                                                                                                                                                                                          De wijnen die in Nederland verkrijgbaar zijn komen vooral uit plaatsje Rabovec in het district Gjahovo in ZW Koscovo.

© ESAR Wijnen 2013

Home     Wijnmarkt     Wijnboeren     Sponsors     Contact

Internationale Wijnmarkt Heeswijk, sfeervol en Bourgondisch